Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Swap palette for character?

#1
Posts: 3
Threads: 1
Thanks Received: 0
Thanks Given: 0
Joined: Jun 2019
Reputation: 0
Status
None
So all I want, is switch the sprites of Cyan and Leo
problem is, that the sprites get switched, but not the palette, those just dont get saved...
any way for characters to actually use a different palette without changing the palettes themselves?
because i dont want to change anything else than those 2 characters
  Find
Quote  

#2
Posts: 82
Threads: 20
Thanks Received: 0
Thanks Given: 28
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Status
None
I actually JUST had a similar issue, I posted about it as well. Here's the link to that, I talked about what issues I had and what I did to fix them- let me know if that helps!

https://www.ff6hacking.com/forums/thread-3837.html
  Find
Quote  

#3
Posts: 2,211
Threads: 90
Thanks Received: 252
Thanks Given: 255
Joined: Aug 2009
Reputation: 40
Status
Nattak\'d
OP do you mean that the palette outside of battle only isn't changing/saving? Like in battle the palette is correct, but outside battle on the map not? Or is it more of a general importing sprite issue like Jeff's thread there? Try to elaborate as much as possible.


We are born, live, die and then do the same thing over again.
Quote  

#4
Posts: 3
Threads: 1
Thanks Received: 0
Thanks Given: 0
Joined: Jun 2019
Reputation: 0
Status
None
(06-13-2019, 12:18 PM)Gi Nattak Wrote: OP do you mean that the palette outside of battle only isn't changing/saving? Like in battle the palette is correct, but outside battle on the map not?

this 1:1

well i know that the palettes are assigned to character-slots, so im not ever touching those

any fix for this? since FFSE cant touch non-battle palettes and FFusME apparently doesnt save them
  Find
Quote  

#5
Posts: 2,211
Threads: 90
Thanks Received: 252
Thanks Given: 255
Joined: Aug 2009
Reputation: 40
Status
Nattak\'d
For the non-battle palette stuff, you'll need to edit the event code values that deal with it when they are recruited, here's a good thread about it, it's a popular question so I'm sure there's more if you search around here and on the wiki:

https://www.ff6hacking.com/forums/thread...alette+map

Besides that, there are some instances of them being placed on the map as an object, so you'll need to use the level editor in order to change the palettes there for those.


We are born, live, die and then do the same thing over again.
Quote  

#6
Posts: 3,647
Threads: 266
Thanks Received: 691
Thanks Given: 283
Joined: Oct 2011
Reputation: 60
Status
Faith
The good thread about it is the Palette Document available here:

https://www.ff6hacking.com/wiki/doku.php...s:doc:game
  Find
Quote  

#7
Posts: 3
Threads: 1
Thanks Received: 0
Thanks Given: 0
Joined: Jun 2019
Reputation: 0
Status
None
thanks! was worried that the community is kinda gone, but having people reply so much so fast is great!
hope this community survives a long time!
  Find
Quote  

#8
Posts: 2,211
Threads: 90
Thanks Received: 252
Thanks Given: 255
Joined: Aug 2009
Reputation: 40
Status
Nattak\'d
The community is still going quite strong, thanks to the advent of Discord many of us here hang out there now (on our ff6hacking channel), but still manage & frequent the site because the site is bae Wink


We are born, live, die and then do the same thing over again.
Quote  



Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)


Theme by Madsiur2017Custom Graphics by JamesWhite